Kamp mot värmen på Tierp Arena
28 graders ökenhetta. Det var utmanande förhållanden på SM i dragracing under fredagsförmiddagen. Men fartfantomen Thomas Lindström kände sig som hemma.

– Tack för att du finns, vd Cemoni Ohlsson ropar dragracingföraren Thomas Lindström, som bor i Stockholm.Han är nöjd med att vara tillbaka på sin hemmabana.– Jag är en av ungefär 50 svenskar som kommer köra EM här i augusti. Det är fantastiskt att vara här då det är världsklass på banan. Jag kör en del i England, Tyskland och USA och den här banan står sig bra. Den är byggd av och för racers. Det är verkligen fint att det kommer mycket publik hit, det gör att sponsorer blir intresserade.

Hans teamchef Stefan Ernryd känner framtidstro.

– Det var fruktansvärt deprimerande när banan gick i konkurs förra hösten. Det kändes ovisst om det skulle bli tävlingar här i år. Jag tror att den nya ägaren Cemoni Ohlsson kommer att få det här att fungera då han även är duktig på konferenser. Tänk dig att hyra banan, ta in tio snabba bilar och bjuda andra på den upplevelsen. Sedan kan du sova över här.

Thomas Lindström kör den snabbaste klassen i EM och har kommit till SM för att testköra sin bil på den 402 meter långa banan.

– Det blev 6, 61 vilket är årets snabbaste tid här. Men det är fortfarande åtta hundradelar ifrån Europarekordet. Det är svårt att få bilen att prestera bättre i den här hettan. 20 grader är idealiskt, säger han.

 

Saxat från Arbetarbladet 25/7-2014

http://www.arbetarbladet.se/uppland/tierp/kamp-mot-varmen-pa-tierp-arena

 

 Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

to top